Länkar

Här hittar du länkar till andra webbplatser och bloggar som vi tycker är intressanta.Resguider

www.samosgrekland.se

Samos är en av de mysigaste öarna i hela Grekland. Här finns allt man behöver för en härlig semester; stränder, pittoreska byar, god mat och vackra vyer.

www.zakynthosgrekland.se

En av de populäraste av de Joniska öarna. Inte så konstigt, då Zakynthos är en vacker ö med mycket att se och framförallt många vackra stränder.

www.rhodosgrekland.se

En slipad klassiker när det gäller öar som kan ta emot turister. Hit har svenskar och många andra åkt i åratal. Här finns allt från stora all inclusive hotell till mysiga små familjeägda hotell.

www.korfugrekland.se

Korfu är ett klassiskt resmål i Grekland och ön bjuder på kontraster, med allt från små byar, vackra stränder och gamla kloster, till flashigt casino.

www.greklandsöar.se

Har du svårt att välja resmål i Grekland kanske den här översikten av de populäraste öarna kan hjälpa dig på traven.

www.kosgrekland.se

Kos är partyön som har mognat till och numera även tilltalar en något äldre publik, som kanske mer är ute efter en lugn och avslappnande semester.

www.lefkasgrekland.se

Lefkas är en härlig ö som är kontrastrik på det sättet att östkusten är väldigt platt och västkusten är full av branta klippor och dramatiska vyer. Högst upp i norr kan man traska på den långa gågatan i Lefkas stad.

www.thassosgrekland.se

Thassos ligger nära fastlandet i nordöstra Grekland. tack vare sitt läge så är Thassos en mycket grön ö, och det är just dess grönska som de flesta som har varit här pratar om. Som på andra grekiska öar finns förstås också gott om fina stränder.

www.mallorcaspanien.se

Den klassiska charterön Mallorca har något för alla. Från orter som fortfarande mest går ut på att festa, till pittoreska byar med små restauranger som serverar mat gjord på lokala och ekologiska råvaror. Öns huvudstad Palma har också börjat segla upp som en populär weekendstad.

www.warszawapolen.se

När vi svenskar allt mer letar efter nya städer i Europa för en avkopplande weekend fylld av shopping, sevärdheter och restaurangbesök, så har många börjat få upp ögonen för Polens huvudstad Warszawa. Här finns allt man kan tänka sig behöva för en weekend och det mesta är dessutom billigare än i många andra europeiska länder.

www.playa-del-carmen.se

På Yucatanhalvön i Mexiko hittar man den trevliga och populära semesterorten Playa del Carmen. Här kretsar det mesta kring den fina stranden som löper utmed hela stan. Många som reser hit väljer också att utforska någon av alla de sevärdheter som finns i närheten.

www.algarveportugal.se

Algarve är namnet på den långa kustremsa som ligger utmed Portugals sydkust. Algarvekusten är hela 150 kilometer lång och angränsar till Atlanten i väster och Spanien i öst. Regionen har under senare år blivit ett mycket populärt resmål för turister från hela Europa, och det är många svenskar som upptäckt tjusningen med denna del av Portugal. Att resa till Algarvekusten är numera lika populärt som en semester på Mallorca eller Kanarieöarna. Det milda klimatet tillsammans med närheten till lokal vinproduktion, god mat, shopping och kulturupplevelser utöver det vanliga har tillsammans med de långa sandstränderna hjälpt till att sätta Algarvekusten på kartan.

Övrigt

www.spavästkusten.se

Få tips på olika mysiga SPA-hotell på Västkusten. Allt från lyxiga anläggningar till mindre hotell.